• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Nieuwe deadline voor UBO-register

Gepubliceerd op: 01-08-2022

Het ministerie van Financiën heeft de invoering van het UBO-register met enkele maanden uitgesteld. De Kamer van Koophandel slaagt er niet in om tijdig de achterstanden weg te werken.

'

De nieuwe deadline wordt vastgesteld op 1 januari 2023. Let op, dit geldt alleen voor bedrijven die hun registratieverzoek al hebben ingediend, maar waarvan verwerking door de Kamer van Koophandel nog niet heeft plaatsgevonden. Als uw onderneming het UBO registratieverzoek wel tijdig heeft ingediend, maar er nog geen bevestiging van de registratie is ontvangen dan leidt dit dus nog niet tot problemen.

 

Ondernemingen die zich nog helemaal niet geregistreerd hebben lopen het risico dat zij geconfronteerd zullen worden met handhaving door het Bureau Economische Handhaving (BEH). Als de UBO’s naar aanleiding van een waarschuwingsbrief niet binnen twee weken alsnog worden ingeschreven dan zal er een boete van maximaal € 22.500 of een dwangsom worden opgelegd.

 

Door de UBO’s niet te registreren loopt de onderneming bovendien het risico dat zij geen bankrekening kunnen openen en/of een lening kunnen afsluiten.

 

Als uw onderneming de UBO's wel geregistreerd heeft, maar nog geen bevestiging heeft gekregen dan is het van belang om de deadline goed in de gaten te houden.