• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Door de steeds veranderende fiscale wet- en regelgeving is het van belang dat u een deskundige adviseur heeft die met u meekijkt naar alle fiscale aspecten waar uw onderneming mee te maken krijgt. Onze belastingadviseur voorziet u niet alleen van belastingadvies wanneer u daarom vraagt, maar juist ook op de momenten dat u daar niet expliciet om vraagt. De adviseur herkent de fiscale aandachtspunten en wijst u op de nieuwe fiscale wet- en regelgeving die mogelijk van invloed is op uw onderneming.

Ons kantoor is thuis in een groot aantal verschillende aspecten binnen de fiscaliteit. Wij kunnen u dan ook adviseren op het gebied van zeer uiteenlopende fiscale vraagstukken. 

 

Belastingadvies voor de DGA

Als directeur-grootaandeelhouder dient u rekening te houden met een groot aantal fiscale zaken. Denk daarbij aan uw eigen beloning, een auto van de zaak, een mogelijke aan- of verkoop van de aandelen en uiteenlopende vraagstukken met betrekking tot uw aanmerkelijk belang. Door hun jarenlange ervaring in de dga-praktijk weten onze adviseurs precies waar de directeur-grootaandeelhouder vanuit fiscaal oogpunt rekening mee moet houden.

 

Inkomstenbelasting

Weet u zeker dat u gebruik maakt van alle aftrekposten waar u voor in aanmerking komt? Onze adviseurs kijken met u mee. Heeft u advies nodig met betrekking tot de eigen woning, een tweede woning of spaartegoeden en beleggingen? Wij staan u bij. Ook de zzp'er, eenmanszaak en vennootschap onder firma kunnen bij ons terecht voor fiscaal advies.

 

Vennootschapsbelasting

Iedere B.V. is verplicht om vennootschapsbelasting te betalen. Echter, uw onderneming is niet verplicht om meer te betalen dan nodig is. Wij brengen de fiscale situatie van de B.V. voor u in kaart en adviseren u over de fiscale wet- en regelgeving met betrekking tot de B.V.

 

Omzetbelasting

Wij kunnen u adviseren over alle facetten van de omzetbelasting. Nagenoeg iedere transactie heeft gevolgen voor de omzetbelasting. Past u het juiste tarief toe en/of verrekent u mogelijk te veel of te weinig betaalde voorbelasting? Typische vragen voor de omzetbelasting die spelen bij ondernemers. Ook bij grensoverschrijdende leveringen en diensten kunnen wij u van advies voorzien.

 

Loonbelasting

Wanneer u personeel in dienst neemt dan zijn er een aantal fiscale zaken waar u rekening mee zult moeten houden . Voor al uw vragen met betrekking tot de wetgeving rondom dienstverbanden, loonheffing, zorgverzekeringswet en pensioenproblematiek kunt u bij ons terecht. Wist u bijvoorbeeld dat het mogelijk is om via de werkkostenregeling (WKR) bepaalde zaken belastingvrij aan uw werknemers te verstrekken of vergoeden? Onze adviseurs kunnen u hier alles over vertellen.

 

Schenk- en erfbelasting

Wij zien dat veel zorgen bij ondernemers en vermogende particulieren worden weggenomen als de financiële en fiscale situatie van de familie tijdig in kaart wordt gebracht. Op tijd starten met schenken aan de kinderen zorgt er daarnaast voor dat er op een later moment niet onnodig veel erfbelasting wordt betaald. Daarbij is het natuurlijk van belang dat, waar mogelijk, gebruik wordt gemaakt van de vrijstellingen uit de wet.

Wanneer de erfbelasting aan de orde is dan zit u uiteraard niet te wachten op de fiscale problematiek die daarbij komt kijken. Wij zorgen ervoor dat u zich hier niet mee bezig hoeft te houden.

 

Specialisme: vastgoedfiscaliteit

Onze klanten zijn actief in een groot aantal verschillende sectoren. Sinds jaar en dag staan wij daarnaast een grote groep vastgoedondernemers bij. Drijft u een onderneming waarin vastgoed een centrale rol speelt, bent u projectontwikkelaar of actief als (particuliere) vastgoedbelegger?

Ten Broek, Otten & de Vries Belastingadviseurs heeft jarenlange ervaring in de fiscale advisering van cliënten op het gebied van vastgoedontwikkeling, aan en verkoop van vastgoed, verbouwing en verduurzaming en de verhuur van vastgoed. Dit vergt kundige adviezen met betrekking tot de vennootschapsbelasting, overdrachtsbelasting en omzetbelasting. Wij staan u dan ook graag bij wanneer uw vastgoedactiviteiten resulteren in complexe fiscale vraagstukken.

 

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.